Kompot - bo o nim mowa - to wspomnienie dzieciństwa, ponieważ zazwyczaj serwowano go w przedszkolu. Czasem nachodzą mnie takie smaki przeszłości. Dziś przyrządziłam kompot gruszkowy.
Składniki:
- 1 kg gruszek
- 0,5 szklanki cukru
- 1,5 l wody
- cynamon
- 5 goździków
Przygotowanie:
- Umyj i obierz gruszki.
- Pokrój owoce w dość dużą kostkę.
- Włóż do garnka i zalej wodą.
- Dodaj cukier, cynamon i goździki.
- Gotuj na "małym ogniu" ok. 0,5 h.
- Poczekaj aż ostygnie (lub nie:))
Idealnie orzeźwiający i po prostu pyszny! (Grunt to skromność)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Nie zastanawiaj się - pisz. Czekam na Twój komentarz. Jeśli komentujesz anonimowo podpisz się proszę imieniem lub nickiem.
Dziękuję za Twój komentarz i odwiedziny na moim blogu.